9. september 2014

Inspiriations ture på Færøerne

Dette er bare en opsamling af steder på Færøerne jeg har været for at hente inspiration til projektet.
Og for at give dig(læser) et indblik i den færøske bygge tradition.

Dette billede er tage i Koltur som er en fredet ø, hvor der bor en bonde og hans kone. Koltur er særlig interesant da, den gamle bydel blev renoveret for mange penge. Maersk fonden gav et betydeligt bidrag. Målet var at bevare husene og føre dem til så original tilstand som muligt.
Dette er den ældste type af Færøske huse, sten, græs og så lidt som muligt af synligt tømmer.

Billedet er også fra Koltur. Her kan man se to forskellige stern afslutninger, en med sten og græs(bagerst i billedet). Den mere moderne version (forrest i billedet) er med sternbræt og birk-bark som "inddækning" Alle dele i et færøsk hus har navne. Sternbrættet - Torvhald, Vinklerne der holder sternbrættet - Torvhalds jarn, birke barken kaldes navir.

Her ses beklædning i et tremme hus"kjalli", hvor der er "proppet for sømmene". Jeg fik ikke mulighed for at se om proppen, fungerede som træsøm eller det var for at beskytte sømmet bagved, der muligvis kunne være af mindre god kvalitet.


Jeg beklager billedet ikke vender rigtigt =) Igen er vi i Koltur. Her er sømmet tilføjet en type "træ skive" . Om dette er for at have mulighed for at tætne bedre mod huset ved jeg ikke, men det ser lidt specielt ud. Huset her er behandlet med trætjere(Finsk tjære)

Her kan man virkelig fanget miljøet i det gamle færøske byggeri. Og hvordan at alle bygninger flyder sammen med landskabet





Her er den gamle jernsmede i Miðvági, som ikke er en renovering men en nybyggeri der er bygget efter gamle traditioner.


Indenfor jernsmeden.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar