9. september 2014

Opsamling af drivtømmer

Som nævnt tidligere er det ikke noget sjældent syn på Færøerne, at der ligger drivtømmer ved stranden.

Her er et billede fra "Sugguni" i Kirkjubø, hvor folk har samlet drivtømmer siden tidernes morgen.



Kongsbonden i Kirkjubø Jóanes Paturson støttede projektet med mange stammer. Vigen udenfor Kirkjubø bliver kaldt for "Suggan" og er et af de bedste pladser på Færøerne til drivtømmer.


Búgvi Matras Kristiansen fra Fuglefjord har en  stor del af æren for, at det lykkedes at indsamle 102 stk drivtømmer. Hans utroliga tålmodighed og venlighed gjorde opsamlignsarbejdet til en fornøjelse. Hans gamle lastbil var meget velegnet til formålet og det lykkedes for os, uden de helt store uheld at få bugseret til tunge stammer og i lasten og til bestemmelsesstedet.



Her er det Búgvi Matras Kristiansen i aktion er smuk dag i Thorshavn. Havnefogeden i Thorshavn var meget samarbejdsvillig og gjorde det muligt for os, at en hel del drivtømmer, som var blevet opsamlet i Thorshavn Kommune.  







Efter et par års søgen og med hjælp fra mange mennesker rundt i landet, kom tallet af drivtømmer op på 103 stks. her ligger de samlede á Helvtini, bjergpasset før man kommer til Hellurnar Det vakte stor undren, at så meget drivtømmer var endt oppe i fjeldene i 250 meters højde, og den almindelige opfattelse var, at indsamleren var blevet småskør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar